REPARATII POMPE DE INJECTIE

Rolul asigurat de pompa de injectie este acela de a creste presiunea combustibilului pana la valorile stabilite, pentru ca injectoarele sa poata functiona. Presiunea de injectie se stabileste in functie de tipul motorului, putand atinge valori de 300 bar.

descărcare

Pompa de injectie trebuie sa satisfaca urmatoarele cerinte:

  • sa asigure debitarea unei cantitati de combustibil determinata cu precizie pentru fiecare cilindru, indiferent de regimul de functionare a motorului;
  • fata de punctul mort superior, pompa de injectie trebuie sa fie reglata astfel incat sa genereze inceputul injectiei combustibilului cu un anumit unghi de avans;
  • furnizarea combustibilului sa se faca la parametri optimi pentru puterea si consumul motorului;
  • inceputul si sfirsitul injectiei combustibilului sa se produca brusc.

Cand datorita pompei de injectie cantitatile de motorina nu sunt introduse corespunzator sarcinii, motorul nu va dezvolta puterea necesara. Debitarea inegala a motorinei in cilindri face ca motorul sa functioneze neuniform, accentuand astfel solicitarea arborelui cotit.

Reparatiile pentru pompa de injectie au in vedere atat identificarea / inlocuirea componentelor defecte cat si aducerea pompei la parametrii optimi de functionare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *